Zeytinyağlı Taze Fasulye

Yaz kış sofraların aranılan lezzeti taze fasulye hemen hemen herkesin bayıldığı bir yemek. Üstelik Oliovilla’nın Natürel Sızma Zeytinyağı ile birleşirse adeta ziyafete dönüşür. İşte malzemeleri, işte yapılışı.

Servis Adedi 4 Kişilik
Hazırlama Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 35 Dakika
Malzemeler

• 1 kilogram taze fasulye
• 4 yemek kaşığı Oliovilla Natürel Sızma Zeytinyağı
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 1 adet büyük boy domates
• 2 adet yeşil biber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin, domatesi rendeleyin. Uç kısımlarını alıp, kılçıklarını ayıkladığınız taze fasulyeleri doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzün. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domatesi eklediğiniz taze fasulyeyi, kendi suyunda, kapağını kapattığınız tencerede 35 dakika kadar pişirin. Arzuya göre ılık fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.