Zeytinyağlı Patlıcan Pilavı

Anadolu'nun en lezzetli yemeklerinden Patlıcan Pilavı'nı bir de Oliovilla Riviera zeytinyağı ile yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

Servis Adedi 5 Kişilik
Hazırlama Süresi 30 Dakika
Pişirme Süresi 45 Dakika
Malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet küp şeker
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kızartmak için yağ
Hazırlanışı

Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun. İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin. Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış  patlıcanları ilave ederek üzerini bir  bez veya kağıt havluyla kapatın ve  demlenmeye bırakın. Ilık veya soğuk servis edin. 

Afiyet olsun.