Zeytinyağlı Bal Kabağı

Mevsiminde efsane bir lezzet olan Bal Kabağı zeytinyağı ile bir başka lezzetli olur.

Servis Adedi 5 Kişilik
Hazırlama Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika
Malzemeler
  • 300 gr balkabağı
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 dal dereotu
  • Tuz
Hazırlanışı

Balkabağını iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz, limon suyu ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun. Zeytinyağlı balkabağının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Diyet listelerine eklenebilecek tariflerden biridir.

Afiyet olsun.